Reutlingen Derneği Fenerbahçe
08 Mart 2024

VOLEYBOLCUMUZ MELİSSA VARGAS’IN HEYKELİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Reutlingen Derneği VOLEYBOLCUMUZ MELİSSA VARGAS’IN HEYKELİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız ile lig şampiyonluğu kazanan,  A Milli Kadın Voleybol Takımımızla Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu yaşayıp, olimpiyat elemelerinde 7'de 7 yapan takımın bir parçası olan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız ve A Milli Kadın Voleybol Takımımızın en önemli isimlerinden biri olan voleybolcumuz Melissa Vargas’ın heykeli, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde konumlandırıldı.
 
Heykelin açılış etkinliğine Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, heykeltıraş Ahmet Uzun ve davetliler katıldı.
 
Dans gösterisi ile başlayan törende konuşmaların ardından Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay ve heykeltıraş Ahmet Uzun'a plaket takdim etti. İlker Dinçay, Bülent Kantarcı'ya imzalı Vargas forması, Kantarcı da Dinçay'a Çaycumaspor forması hediye etti.
 
Daha sonra Melissa Vargas'ın "Vargas Havayolları" olarak akıllara kazınan muhteşem görünümünden oluşan heykeli açıldı. Heykelin kaidesinde Filenin Sultanlarının isimleri ve resimleri, siyah granit üzerine lazer yakma tekniğiyle resmedildi.
 
Vargas'ın teşekkür mesajı gönderdiği törenin ardından Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı açıklamalarda bulundu.
 
Açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, “Bugün kadınlar Günü. Emekçi kadınlara ithafen Kadın Voleybol Takımımızın Fenerbahçe’yi temsil eden gururlarından biri Melissa Vargas’ın heykelinin açılışına geldik. Kendisine teşekkür ediyorum. Bizi de davet ettiler. Çok anlamlı. Benim için de duygusal.” dedi.
 
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, “Milli voleybolcularımız bize çok büyük bir heyecan yaşattılar. Büyük bir başarı yakaladılar. Bu başarıyı Çaycumalılar ile paylaşmak için maçların oynandığı sırada aklımıza gelmişti anıtlaştırmak, sembolleştirme fikri. Hemen İzmir’de yaşayan heykeltıraş dostumu aradım. Bu güzel günde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açmak nasip oldu. Bu tür başarıların toplum tarafından benimsenmesi ve unutulmaması açısından önemli bir şey yaptık.” diye konuştu.