08 Mart 2024

Real Madrid 79-89 Fenerbahçe Beko

Reutlingen Derneği Real Madrid 79-89 Fenerbahçe Beko

Wizink Center’da oynanan müsabakanın kazananı 89-79’luk skorla Fenerbahçemiz oldu.

Rakibini kendi evinde mağlup eden Takımımız, 28. maçında 17. galibiyetini aldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da karşılaşmayı takip etti.

Takımımızın, Real Madrid karşısındaki ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
Sertaç Şanlı, Tyler Dorsey, Nick Calathes, Amine Noua ve Nigel Hayes-Davis.

Karşılaşmanın ilk isabeti Walter Tavares’le Real Madrid’den geldi. Rakibine Sertaç Şanlı ve Tyler Dorsey ikilisiyle cevap veren Ekibimiz, 2-4’ü buldu. Llull ve Tavares’in üretken olduğu çeyreğin hemen başında ev sahibi takım skoru 7-6’ya getirdi. Nigel Hayes-Davis ile birlikte kenardan gelen Sestina ve Papagiannis’in de üretken oyunuyla çeyrekte son 1 dakikanın içine 15-19 önde giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, çeyreği de 5 sayılık bir farkla önde tamamladı.(15-20)

Dzanan Musa ve Scottie Wilbekin’in karşılıklı basketleriyle başlayan ikinci çeyrekte skor da 19-25’e geldi. Musa ve Vincent’le maçın içinde kalan ev sahibi takım farkı 2 sayıya indirdi.(23-25) Marko Guduric ve Tarık Biberovic’in skor yüküne katkı verdikleri çeyreğin ilk 5 dakikasında fark da 7 sayıya çıktı.(25-32) Farkın çift hanelere(25-36) geldiği çeyrekte skor avantajını koruyan Fenerbahçemiz, soyunma odasına 33-43’lük üstünlükle girdi.

Hezonja ve Campazzo’yla çeyreğe iyi başlayan Real Madrid karşısında Nick Calathes ve Sertaç Şanlı ile üç sayı çizgisinin gerisini oldukça iyi kullanan Erkek Basketbol Takımımız, 40-49’u buldu. Ev sahibinin skorerleriyle üretken olduğu bölümde fark 3 sayıya(49-52) kadar düşse de, Nigel Hayes-Davis ve Nick Calathes’in 5-0’lık serisiyle skor 49-55’e geldi. Skor üstünlüğünü koruyan Takımımız, çeyreği 58-67 önde geçti. Üstün ve skorer oyununu final çeyreğinde de sürdüren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, parkeden 89-79 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Hayes-Davis 17, Calathes 12, Wilbekin 12, Motley 10, Biberovic 10, Guduric 8, Sertaç 7, Dorsey 5, Papagiannis 4, Sestina 2, Noua 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.