27 Şubat 2024

MKE Ankaragücü 3-0 Fenerbahçe

Reutlingen Derneği MKE Ankaragücü 3-0 Fenerbahçe

Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 3-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. Fenerbahçemiz bu skorun ardından kupaya veda etti.

Futbol A Takımımız, ligde 2 Mart Cumartesi günü Atakaş Hatayspor’la deplasmanda karşılaşacak.

Maçtan dakikalar:

4. dakikada Tadic'in soldan ortasında arka direkte bulunan Cengiz Ünder'in bekletmeden vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.

6. dakikada Osayi-Samuel'in hatalı pası sonrası ceza sahası önünde topla buluşan Saponara'nın sert şutunda top yandan auta gitti.

9. dakikada Tadic'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Szymanski'nin sert şutunda kaleci Ertaç Özbir, top son anda kornere çeldi.

10. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Morutan'ın sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutta, Ali Kaan Güneren'in sırtına çarpan ve yükseklik kazanan top ağlara gitti: 1-0.

12. dakikada MKE Ankaragücü atağında Saponara'yla verkaç yaparak ceza sahasına giren Chatzigiovanis'in sert vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat, topu son anda çeldi. Altıpasta topu önünde bulan Sowe'nin vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

33. dakikada hızlı gelişen MKE Ankaragücü atağında kendi sahasından aldığı topla rakiplerini geçerek ceza sahası çizgisinin önü gelen Chatzigiovanis'in kaleye gönderdiği sert şutta top ağlara gitti: 2-0.

59. dakikada MKE Ankaragücü atağında Ferdi Kadıoğlu'nun hatalı pasında topu kapan ve ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Morutan'ın vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat topu çeldi ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

77. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Mert Müldür'ün çevirdiği topla buluşan Bonucci'nin kafa vuruşunda topu kaleci Ertaç Özbir kontrol etti.

86. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın soldan ortasında penaltı noktasında topla buluşan Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşunda kaleci Ertaç Özbir, topu yatarak kurtardı.

87. dakikada MKE Ankaragücü atağında topla birlikte ceza sahasına giren Macheda'nın, korner çizgisinden penaltı noktasına çevirdiği topla buluşan Rodrigues'in vuruşunda top ağlara gitti. Ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, VAR'ın müdahalesinin ardından geçerli sayıldı: 3-0.