Reutlingen Derneği Fenerbahçe
01 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Kulübümüze ziyaret

Reutlingen Derneği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Kulübümüze ziyaret

Başkanımız Ali Y. Koç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde ağırladı. Yönetim Kurulu Üyelerimiz de ziyarette yer aldı.

2036 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’a alınması ve şehrimizde yapılan ve yapılması planlanan spor organizasyonlarının konuşulduğu ziyaretin sonunda Başkanımız Ali Y. Koç, Ekrem İmamoğlu’na üzerinde isminin yazılı olduğu Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına hazırlanan formamızı hediye etti.

Başkanımız Ali Y. Koç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ziyaretten ötürü İmamoğlu’na teşekkür eden Başkanımız Ali Y. Koç, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu ve heyeti kulübümüzü ziyaret ettiler. Ziyaretiniz için çok çok teşekkür ederiz. Bu seçim inşallah hem ülkemiz, hem İstanbul’umuz, hem de Kadıköy’ümüz için hayırlı uğurlu olur. Demokrasi şöleni içinde geçer ve ülkemize yakışır bir seçim olur. Seçim sonuçları da hayırlı uğurlu olur. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak gerek Valiliğimizle gerek belediyelerimizle yakın çalışıyoruz. Spor konusunda her türlü iş birliğine açığız.

Sayın Başkan sizinle bir konuda yarışıyoruz, olimpiyatlara en çok sporcu gönderen kulüp olmakla biz iftihar duyuyoruz. Geçtiğimiz olimpiyatlarda milli takım kafilesinin %22’sini Fenerbahçeli sporcular oluşturdu ama paralimpik olimpiyatlarını eklediğimiz zaman en çok sporcuyu olimpiyatlara siz yolluyorsunuz. İnşallah İstanbul’umuzun olimpiyat hazırlıkları da hem devletimizin hem de belediyemizin liderliğinde muvaffak olacak. Olimpiyatlar İstanbul’a da çok çok yakışır. Bu durumda herhalde iki kıtada olimpiyatlar ilk defa yapılacaktır. Onun için de sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ben de değerli kulübümüz Fenerbahçe’nin Başkanı Sayın Ali Koç’a, bugünkü buluşma için teşekkür ederim. Her zaman konuşup görüştüğümüz ve bilgi alışverişinde bulunduğumuz, başarılarıyla da övündüğümüz kulübümüzün çalışmalarında belediyemizle de iş birliğini çok önde tutuyoruz. İstanbul dünya kenti ve dünyanın en önemli markalarından birisi. İstanbul’u güçlü yapan Fenerbahçe gibi kulüplerimiz ve bizi yukarıya taşıyan dünya ölçeğinde markalarımız. Bu bağlamda iş birliğimizi her zaman güçlü tutma gayreti içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Seçim öncesi İstanbul adına çok önemli kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bir nevi geçtiğimiz dönemin kısa bir özeti, hem de önümüzdeki sürece yönelik düşüncelerimizi, karşılıklı duygularımızı ve beklentilerimizi konuşuyoruz. Bugün de Fenerbahçe Kulübümüzle bir aradayız. Süreci paylaştık. Neler yaptık ve bundan sonra neler yapmayı arzu ettiğimizi kendilerine ifade ettik. Spor, İstanbul için çok özel bir yerde. Bu konuda çok özel ulusal, uluslararası ve şehir bünyesinde adımlar attık. Bu kentin spor adına markalarını büyütmek istiyoruz.

2027 Avrupa Oyunları konusundaki yolculuğumuzda son noktaya gelmiş durumdayız. Bu konuda Milli Olimpiyat Komitesi’nin oluruyla süreci noktalayacak hale gelmiş durumdayız. Yine 2036 olimpiyatlarına dair göreve geldiğimizden itibaren irade beyanımızı ortaya koymuştuk. Bu yönde de yoğun çalışmalarımız sürüyor. O çalışmalarımızla ilgili de daha önce Fenerbahçe Spor Kulübümüzü ziyaret etmiştim. Bilgi alışverişinde bulunmuştuk. Bu tarz atılımlar, milli meselelerdir. Dünya ölçeğinde etkinlik ve bir arada olma meseleleridir. Bunun partileri, kurumları ve kuruluşları olmaz. Hep birlikte hareket edilir. Bu bilinçle yürüyoruz. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık süreçte de en güçlü spor faaliyetlerinin, sporda birlik ve beraberliğin ve sporda güzelliğin yaşandığı bir şehir oluruz. Olimpizm bizim için önemli bir ruh. Bu noktada Fenerbahçe Spor Kulübü’nün birkaç branş değil, her branşta varlığını gösteriyor olması İstanbul’umuz için çok değerli. Olimpiyat adımları için çok önemli. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin spor kulübünün faaliyetlerini özellikle paralimpik ve olimpik tarafıyla güçlendirerek, amatör branşları da daha çok tabana yayma çalışmalarıyla yol yürüyoruz. Bu anlamda dayanışma içinde olmamız, kulüplerimizin birbirimizi tamamlayıcı adımlar atıyor olması değerli. Fenerbahçe Kulübümüzün geçenlerde vizyona giren Zaferin Rengi filminin galasında bulunmuş ve çok güzel bir film izlemiştim. Türk spor tarihinin çok özel sayfalarını doldurmuş bir kulübümüz. İnşallah yüzyıllar boyu hem şehrimize hem Türk sporuna hizmetlerini devam ettirir. Başkanımıza da başarılar dilerim ve teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Zaferin Rengi filminin galasına katıldığı için Ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden Başkanımız Ali Y. Koç, “Olimpiyat ruhu ve hedefi ile ilgili de dediğiniz gibi, bu bir milli mesele. Dünyanın en güzel ve özel şehrinde; inşallah devleti, iktidarı ve belediyesi ile bu hedefe hep beraber ulaşırız. Olimpiyatlar sadece bir şehre değil, bir ülkeye çok büyük marka değeri ve itibar katıyor. İnşallah o hayalimiz de gerçekleşir.” diyerek sözlerini noktaladı.