Reutlingen Derneği Fenerbahçe
19 Mart 2024

Fenerbahçe Opet, Şampiyonlar Ligi’ne altın set sonunda veda etti

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Opet, Şampiyonlar Ligi’ne altın set sonunda veda etti

Deplasmandaki maçı 3-0 kaybeden Sarı Melekler, rövanş maçını 3-1 kazandı ve seriyi altın sete taşıdı. Altın seti ise 11-15 kaybeden Takımımız, Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Mücadelenin setleri 25-15, 26-28, 25-22, 25-23, 11-15 sonuçlandı.  

Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve Mustafa Kemal Danabaş ile Sportif Direktörümüz Mario Branco da izledi. TVF Başkanı M. Akif Üstündağ da mücadeleyi takip etti. 

Sarı Melekler rövanş maçına Aslı Kalaç, Arina Fedorovtseva, Meliha Diken, Irina Fetisova, Bojana Drca, Melissa Vargas ve libero Gizem Örge ile başladı.

Karşılıklı sayılarla geçilen (8-8) ilk bölümün ardından Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın etkili servisleriyle rakibine üstünlük kuran Takımımız, ilk seti 25-15 kazandı.

İkinci set nefes kesen rallilerle başlarken, Fenerbahçe Opet Melissa Vargas’ın etkili servis turları ile 11-7 öne geçti. İtalyan ekibi Egonu ile sete ortak olmaya çalışsa da Sarı Melekler, Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın güçlü smaçları ile skoru 18-12 yaparak farkı 6 sayıya çıkardı. Setin sonuna 23-17 önde giren Takımımız, son bölümde Egonu’nun etkili servislerine çözüm bulmakta zorlandı ve seti 26-28 geride tamamladı.

Üçüncü setin başında skor üstünlüğünü Arina Fedorovtseva’nın sayılarıyla sağlayan Fenerbahçe Opet, durumu 7-5’e getirdi.Cazaute ile skoru 10-8’e getiren konuk ekip karşısında Takımımız, Meliha Diken ile 14-14’te eşitliği sağladı. Irina Fetisova ve Melissa Vargas’ın etkili smaç ve servis turları ile müthiş performans sergileyen Ekibimiz, seti 25-22 öne tamamladı.

Dördüncü setin başında karşılıklı ralliler sonucunda Sarı Melekler, Irina Fetisova ile skoru 12-10’a getirdi.  Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla seti 25-23 kazanan Takımımız, maçı 3-1 kazandı ve finale çıkacak takımı belirleyecek altın sete geçildi.

Altın sete 4-1’lik seriyle başlayan İtalyan ekibi karşısında Aslı Kalaç, Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas ile skora denge getiren Sarı Melekler, son bölümü iyi oynayamadığı seti 11-15 kaybetti ve Avrupa’ya veda etti.

İstatistikler için TIKLAYINIZ