Reutlingen Derneği Fenerbahçe
08 Mart 2024

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol ve Milli Takımımızın efsane kaptanı Eda Erdem Dündar’ın heykelinin açıldı.

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol ve Milli Takımımızın efsane kaptanı Eda Erdem Dündar’ın heykelinin açıldı.

Dünyanın en iyi voleybolcuları arasında yer alan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol ve Milli Takımımızın efsane kaptanı Eda Erdem Dündar’ın heykelinin açılışında konuşma yaptı.
 
Başkanımız Ali Y. Koç konuşmasında, “Vali Yardımcımız Ünal Bey’e, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, devletimizin değerli temsilcilerine bu özel günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için, katıldığınız için sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Basın mensuplarına da bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.
 
Bugün 8 Mart. Duygu yüklü konuşmalar yapıldı. Bugün dünyadaki kadınların gücünü ve başarılarını kutladığımız Fenerbahçe tarihi için de çok özel bir gün. Bugünü hep beraber yaşamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Böyle özel bir günde hem Fenerbahçemizin hem de ülkemizin gururu olan, aynı zamanda voleybolun dünya yıldızı Eda Erdem’in heykelin açılışını gerçekleştirmek için burada buluştuk.
Pınar Hanım sizi tebrik ediyorum, olağanüstü güzel bir çalışma yapmışsınız. O kadar güzel ki diğer heykellerimizi revize etmek durumunda kalabiliriz.
 
Bu gördüğünüz alan diğer bütün heykellerimizin de toplanacağı dört heykelin bulunacağı, bir de kaidesi boş olan bir yer olacak.
 
Sizlerle şu an paylaşmak istemiyorum çünkü aramızda da şu an istişare ediyoruz ama erken tarihimizin isimlerinden biri olacak.
 
Eda Erdem sadece sahada sergilediği üstün performansı ile değil aynı zamanda liderliği ve karakteri ile de tüm sporcular için çok önemli bir modeldir ve bu kişiliğiyle de sadece Fenerbahçelilerin değil, tüm sporseverlerin gönlünde taht kurmuş bir sporcumuzdur.
 
Tam 16 yıldır formamızı taşıyor. Kulübümüzün ve milli takımımızın kaptanlığını başarı ile üstleniyor, kupalar kazanıyor, rekorların adı oluyor. Sahip olduğu yeteneklerin yanı sıra Eda’nın cesareti, özverisi ve duruşu ile tüm Türk gençliği için ilham verici bir örnek oluşturuyor.
 
Öyle bir sporcu düşünün ki, 2012’de Londra Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etmiş, tam 12 sene sonra 2024 yılında da olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek ve kaptanlık yapacak. Geçtiğimiz yıl Milletler Ligi zaferi elde edilirken kaptanlığı ile unutulmaz izler bıraktı; hem voleybol için hem Fenerbahçe için ama bence daha da önemlisi Türk kadını için.
 
Öyle bir kadın düşünün ki; en zor günlerde sarı lacivert çubuklu formanın zirvede olmasını sağladı, karanlıkların ardından daima aydınlıkların geleceğini herkese gösterdi.
 
Öyle bir karakter düşünün ki; duruşuyla, aidiyetiyle milyonlarca Fenerbahçelinin sevgilisi oldu. Tüm ülkenin sevgisini, sorumluluğunu omuzlarında taşıdı. Kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin sevgisini ve saygısını kazandı. 
 
Bugün bu büyük sporcu ve liderin onuruna bir heykel açıyoruz. Onun için Fenerbahçe tarihi açısından da önemli günlerden biri. Dünyada çok az sporcuya nasip olacak bir kariyer ve başarı ama hepsinden daha önemlisi çok az bir sporcuya nasip olacak sevgi ve saygı seli. Bu heykelin futbolcuların heykelleri ile yan yana olması Eda Erdem’in bizim için ne kadar değerli ve unutulmaz bir sporcu olduğunu gösteriyor. Onun adı, hem Fenerbahçemiz hem de ülke voleybol tarihine altın harflerle yazılmıştır ve bu gelecek nesillere, küçük kız çocuklarına ve hayallerine giden evlatlarımıza daima ilham kaynağı olacaktır.
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı olarak Türkiye Ligi’nde şu an lideriz, Avrupa’da da yarı finaldeyiz. Onun için bugün burada bizlerle olan takımımızı, hocamızı, teknik kadroyu ve tüm personelimizi alkışlamanızı rica ediyorum.
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımının arkasında yatan güç; Eda Erdem gibi vizyoner ve lider sporcularımızın inanmışlığı, azmi ve çalışmalarıdır. Allah sizlerden razı olsun, bu sene sizden her kupayı bekliyoruz. Sizlerle daha nice zaferlere imza atacağımızdan hiç şüphem yok. Bugün Eda Erdem’in heykelini gururla açarken aynı zamanda tüm kadınların gücünü ve başarılarını yüceltiyoruz.
Kadınlarımızın her alanda gösterdikleri cesaret ve kararlılık bu güzel ülkenin, Cumhuriyet’in yarınlarına duyduğumuz umudumuz ve inancımızdır.  Tabii ki onların yanında olmak desteklemek ve güçlerini kutlamak da bizim en büyük görevimizdir. Son olarak bu özel gün vesilesi ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerle kutluyor, Eda Erdem’e ve tüm kadın sporcularımıza başarılar diliyorum.
 
Eda’yı Atasına bağlı milli değerlerine böyle saygılı bir evlat olarak yetiştirdikleri için ailesine, kariyerinde ilk günden itibaren emeği olan hocalarına, Eda’nın Kulübümüze transfer olduğu dönemde bu transferin gerçekleşmesini sağlayan ve o dönem şubemizin sponsorluğunu üstlenen Sayın Mehmet Ali Aydınlar’a, Eda Erdem’in Fenerbahçe ile hem buluşmasını hem de yıllarca Fenerbahçe’de kalmasını sağlayan önceki Başkanımız Aziz Yıldırım’ın spor vizyonunu Kulübümüze yerleştirmesinden dolayı Kulübümüz ve camiamız adına teşekkür ediyorum.
 
Pınar Hanım dedi ki ‘bu bir sanat eseri değil, bir simgedir.’ Aslında konuşmasında çok önemli mesajlar, anekdotlar, yaşanmışlıklar vardı. Ama evet, bu bir sanat eseri değil, bu bir simge ve olağanüstü çalışmanız, çabalarınız, eforunuz ve cömert gönlünüz için teşekkür ederim.
 
Dün akşam bizler için güzel bir gece oldu. Bu haftada da inşallah öyle olur. Bir sporcudan fazlası, bir liderlik aynası ve karakter örneği olan Eda’mıza bundan sonraki kariyer hayatının Fenerbahçe’de devam etmesini ve sadece sporcu olmak isteyenlere değil, herkese ilham kaynağı olarak devam etmesini diliyorum. Başarılar diliyorum sağ olun var olun.”
 ifadelerini kullandı.