Reutlingen Derneği Fenerbahçe
23 Mart 2024

Fenerbahçe Opet, AXA Sigorta Kupa Voley’de finale yükseldi

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Opet, AXA Sigorta Kupa Voley’de finale yükseldi

Mücadelenin setleri 25-19, 22-25, 25-13, 25-20 tamamlandı. Arina Fedorovtseva kaydettiği 24 sayıyla takımın skoreri oldu. Vargas 17, Fetisova 12, Meliha da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Takımımız finalde, Eczacıbaşı Dynavit-VakıfBank eşleşmesinin galibiyle 24 Mart Pazar günü saat 17.00’da karşılaşacak.
 
Ankara Spor Salonu'nun ev sahipliğinde oynanan müsabakayı Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da izledi.
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız mücadeleye; Aslı Kalaç, Arina Fedorovtseva, Arina Fetisova, Melissa Vargas, Meliha Diken, Bojana Drca altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.
 
Meliha Diken ve Van Ryk’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan maçta Vargas ve Bojana Drca’yla ritim bulan Takımımız, Aslı Kalaç’ın da blok performansıyla 6-2’yi yakaladı. Devamında Arina Fedorovtseva’nın etkili servis turuyla fark 6 sayıya çıktı.(9-3) Bu bölümde 5-0’lık bir seri bulan Türk Hava Yolları, farkı 1 sayıya indirse de (9-8) rakibine Fetisova ve Meliha Diken’le cevap veren Kadın Voleybol Takımımız, skor avantajını korudu.(12-9) Setin bu bölümünde Melissa Vargas’ın çapraz hücumları, Irina Fetisova’nın da Ace katkısıyla farkı yeniden açan Ekibimiz, durumu 17-11 yaptı. Bergmann’la setin içinde kalan rakip takım skoru 19-17’ye getirse de Arina ve Melissa Vargas’la fark yaratan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 25-19’la setin kazananı oldu.
 
Bergmann’la sete iyi giren Türk Hava Yolları karşısında Arina Fedorovtseva’yla etkili olan Fenerbahçemiz, skor üstünlüğünü eline aldı.(7-6) Rakibin oyun planından uzaklaştığı bölümde de avantajını koruyan Takımımız, setin son bölümünde Van Ryk’ın etkili oyununa yanıt veremeyince set 22-25 rakip lehine sonuçlandı.
 
Üçüncü sete hücumda çok iyi başlayan Sarı Melekler, özellikle setin son bölümünde Drca, Fedorovtseva ve Fetisova ile 11-0’lık seri yakaladı ve farkı çift hanelere yükselterek seti 25-13 kazandı.
 
Dördüncü sette 3-3 eşitliğin ardından Fedorovtseva, Vargas ve Meliha’nın kaydettiği 6-0’lık seriyle skor 9-3’e geldi. İlerleyen bölümde fark 1 sayıya inse de (16-15) Stysiak ve Aslı’nın sayılarıyla rakibine mola aldırdı: 18-15. Son bölümde ise hücumlarında hata yapmayan Fenerbahçemiz, rakibine şans tanımadı ve seti 25-20, maçı da 3-1 kazandı.