20 Mart 2024

Fenerbahçe Beko 88-74 Barcelona

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Beko 88-74 Barcelona

Karşılaşmayı 88-74 kazanan Takımımız, toplamda 19., evinde çıktığı 15. karşılaşmasında ise 14. galibiyetini elde etti.

Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı 8 sayı farkla 89-81 kaybeden Takımımız, bu mücadeleyi 14 sayı farkla kazanarak ikili averajı da eline geçirdi.

Scottie Wilbekin kaydettiği 18 sayıyla takımın skoreri oldu. Calathes ve Guduric 13’er, Davis ve Biberovic de 12’şer sayıyla galibiyete önemli katkı verdi. İlk çeyrekte 2 top çalan Nick Calathes, 435 top çalma ile EuroLeague’de tüm zamanların en çok top çalan oyuncusu oldu. Dimitris Diamantidis ise 434 top çalmayla bu alanda 2. sırada yer aldı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda taraftarlarımızın tribünleri doldurduğu karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Ahmet Ketenci, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç ve Can Gebetaş ile Futbol A Takımımızın Sportif Direktörü Mario Branco ve futbolcumuz Mert Hakan Yandaş da izledi.

Takımımız maça; Nick Calathes, Tyler Dorsey, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis, Johnathan Motley beşiyle başladı.

Karşılaşmaya hücumda ve savunmada oldukça konsantre başlayan Takımımız, ilk periyotta televizyon molasını 9-4 önde geçti. Kalan bölümde Guduric’le farkı çift hanelere (16-6) yükselten Takımımız, periyodu 23-11 önde tamamladı. Bu periyotta 9’da 6 ikilik, 7’de 3 üçlük isabeti bulan Takımımız, agresif savunmasıyla rakibine 10’da 3 ikilik, 7’de 1 üçlük isabeti şansı tanıdı.

İspanya temsilcisini agresif savunmasıyla ikinci periyotta da potasından uzak tutan Fenerbahçe Beko, periyodun ilk 5 dakikalık bölümünde rakibine sadece 4 sayı izni verdi. Hücumlarını ise Tarık, Wilbekin, Sertaç, Calathes, Motley ve Davis’le bitirdi ve soyunma odasına 21 sayı farkla 46-25 önde gitti.

21 Mart Down Sendromu Günü dolayısıyla TDSD Dans +1 by Hilton Bomonti dans grubu karşılaşmanın devre arasında kısa bir dans gösterisi sundu.

Üçüncü periyoda konuk ekip 4-0’lık seriyle başlayınca koç Jasikevicius’tan erken mola geldi: 46-29. Bu periyotta hücum ribauntlarını almakta zorlanan Takımımız farkın 11 sayıya inmesini önleyemeyince koç Jasikevicius’tan bir mola daha geldi: 55-44. Final periyoduna 62-57’lik skorla gidildi.

Farkın 3 sayıya (62-59) kadar indiği dördüncü periyotta Wilbekin’in üçlükleriyle oyunun kontrolünü tekrar eline geçiren Fenerbahçemiz; Calathes, Tarık ve Davis’in sayı katkısıyla da karşılaşmayı 88-74 kazandı.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 23-11
2.Çeyrek: 23-14
3.Çeyrek: 16-32
4.Çeyrek: 26-17

Skor dağılımımız: Wilbekin 18, Guduric 13, Calathes 13, Biberovic 12, Hayes-Davis 12, Motley 9, Dorsey 4, Pierre 3, Noua 2, Sertaç 2.

Takımımız, 22 Mart Cuma günü Turkish Airlines EuroLeague'in 31. haftasında deplasmanda EA7 Emporio Armani ile deplasmanda karşılaşacak.