01 Mart 2024

Fenerbahçe Beko 111-96 Baskonia Vitoria-Gasteiz

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Beko 111-96 Baskonia Vitoria-Gasteiz

Karşılaşmayı 111-96 kazanan Takımımız, EuroLeague’deki 16. galibiyetine imza attı.

11 sayı 12 asistle oynayan Nick Calathes double double yaptı. Nigel Hayes-Davis kaydettiği 19 sayıyla maçın skoreri olurken; Tarık Biberovic 17, Nathan Sestina 14, Marko Guduric 13, Johnathan Motley de 11 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

Fenerbahçe Beko'dan 2 rekor

Baskonia karşılaşması, Fenerbahçe Beko'nun en çok sayı attığı EuroLeague maçı oldu. Bu sezon Maccabi maçında 109 sayıya ulaşan Takımımız, Baskonia karşısında kaydettiği 111 sayıyla bu rekorunu 2 sayı daha geliştirdi. Takımımız, 2019'da Alba Berlin, 2021'de Khimki ve 2022'de Panathinaikos karşısında ise 107 sayı kaydetmişti.

Fenerbahçe Beko, tarihinde en çok asist yaptığı EuroLeague maçını oynadı. 28 Ocak 2021 yılında Khimki karşısında 29 asistle oynayan Takımımız, bu maçta kaydettiği 32 asistle bu alandaki rekorunu da güncelledi.

Öte yandan oyuncumuz Nick Calathes, Baskonia karşısında çaldığı iki topla 434 top çalma istatistiğine ulaştı ve bu alanda EuroLeague'de tüm zamanların lideri unvanını Dimitris Diamantidis ile paylaştı.

Ayrıca 19 üçlük isabeti bulan Takımımız, tarihinde en çok üçlük bulduğu ikinci maçı geride bıraktı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda taraftarlarımızın tribünleri tıklım tıklım doldurduğu karşılaşmayı Başkan Vekilimiz Erol Bilecik, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu ve Ahmet Ketenci de izledi.

Karşılaşma öncesi 8. Türkiye Kupamız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Büyük Fenerbahçe Taraftarıyla buluştu.

Takımımız maça; Nick Calathes, Tyler Dorsey, Amine Noua, Nigel Hayes-Davis, Sertaç Şanlı beşiyle başladı.

İki takımın da karşılıklı üçlüklerle etkili olduğu ilk periyot, konuk ekibin 32-34 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyoda Sestina ve Guduric’in basketleriyle iyi başlayan Takımımız, Noua ve Papagiannis’in basketleriyle de farkı 7 sayıya yükseltince İspanya temsilcisinden mola geldi: 47-40. Mola dönüşü Baskonia’dan 8-0’lık seri gelince bu kez mola alan taraf koç Jasikevicius oldu: 47-48. Mola dönüşü karşılıklı basketlerin ardından soyunma odasına 55-54’lük skorla gidildi.

İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Takımımız, 6 sayı geri düştüğü bölümün ardından savunmada ritmini arttırarak Tarık ve Davis’in ikişer üçlüğüyle 69-65 öne geçti ve rakibine mola aldırdı. Mola dönüşü Tarık Biberovic’in üçlükleriyle oyunda kalan Takımımız, final periyoduna 78-78 eşitlikle gitti. Tarık Biberovic, yalnızca üçüncü periyottaki 5 üçlük isabetiyle 15 sayıya imza attı. Hücumda istediği ritmi dördüncü periyoda da taşıyan Fenerbahçe Beko; Motley ve Calathes’in basket faulleri, Guduric’in de üçlüğüyle televizyon molasına 86-78 önde girdi. Kalan bölümde skor avantajını koruyan Takımımız, karşılaşmadan 111-96 galip ayrıldı.

Çeyrek skorları:

1.çeyrek: 32-34
2.Çeyrek: 23-20
3.Çeyrek: 23-24
4.Çeyrek: 33-18

Skor dağılımımız: Hayes-Davis 19, Biberovic 17, Sestina 14, Guduric 13, Calathes 11, Motley 11, Sertaç 8, Noua 7, Papagiannis 6, Dorsey 4, Wilbekin 1.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’in 28. haftasında 7 Mart Perşembe günü Real Madrid'e konuk olacak.