03 Mart 2024

Fenerbahçe Beko 109-77 Tofaş

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Beko 109-77 Tofaş

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 109-77 galip ayrılan Takımımız, ligdeki 18. galibiyetini aldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da karşılaşmayı takip etti.

İlk kez Fenerbahçe Beko formasıyla Tofaş karşısında parkeye çıkan 2008 doğumlu altyapı sporcumuz Ömer Ege Ziyaettin, basketbol süper lig tarihinin en genç oyuncularından biri unvanını aldı.

Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
Yam Madar, Melih Mahmutoğlu, Tarık Biberovic, Nigel Hayes-Davis ve Sertaç Şanlı.

Yam Madar ve Sertaç Şanlı’nın 5-0’lık serisiyle maça hızlı başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız karşısında konuk ekip Tofaş’ın ilk isabeti Tolga Geçim’den geldi.(5-2) Melih Mahmutoğlu ve Nigel’ın da skor yüküne katkı verdikleri bölümde fark da çift hanelere geldi.(17-7) Sestine ve Georgios Papagiannis’in de devreye girdikleri çeyrek sonunda Fenerbahçemiz, 30-13’le rakibine üstünlük kurdu.

İkinci çeyrekte ilk isabeti Winston’la bulan Bursa temsilcisine ilk çeyrekte olduğu gibi bir kez daha Papagiannis ve Sestina’yla cevap veren Takımımız, kenardan gelen Şehmus Hazer’in de dış isabetiyle 37-18’i buldu. İlk 5 dakika sonunda farkın 22 sayıya(44-22) kadar çıktığı çeyreğin devamında üç sayı çizgisinin gerisini Melih Mahmutoğlu ile boyalı alanı da Sertaç Şanlı ve Yam Madar’la iyi kullanan Fenerbahçemiz, soyunma odasına 62-28 önde girdi.

Caleb Homesley ve Nigel Hayes-Davis’in karşılıklı isabetiyle başlayan üçüncü çeyrekte de üretken oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Sertaç Şanlı ve Yam Madar’ın skorer oyunuyla karar çeyreğine 87-51 önde girdi. Genç oyuncumuz Ömer Ege Ziyaettin’in ilk sayılarını bulduğu dördüncü çeyrekte de üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko, parkeden 109-77 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Sertaç 24, Madar 19, Papagiannis 17, Hayes-Davis 11, Melih 10, Sestina 10, Şehmus 10, Ömer Ege 6, Biberovic 2.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Kerem Baki, Mehmet Serdar Ünal, Sinem Tetik Akbayrak
Fenerbahçe Beko: Sertaç Şanlı 24, Melih Mahmutoğlu 10, Hayes-Davis 11, Tarık Biberoviç 2, Yam Madar 19, Şehmus Hazer 10, Ömer Ege Ziyaettin 6, Papagiannis 17, Sestina 10, Wilbekin, Mert Emre Ekşioğlu
Tofaş: Winston 7, Homesley 24, Tolga Geçim 11, Sakic 8, Wiley 16, Prewitt 2, Batın Tuna 2, Ege Demir 4, Mustafa Kurtuldum 3, Özgür Cengiz

1. Periyot: 30-13
2. Periyot: 62-28
3. Periyot: 87-51
4. Periyot: 109-77

Karşılaşmanın istatistiklerine BURADAN ulaşabilirsiniz.