29 Şubat 2024

Fenerbahçe Alagöz Holding, üst üste 4’üncü, toplamda 10’uncu kez Final Four’da

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Alagöz Holding, üst üste 4’üncü, toplamda 10’uncu kez Final Four’da

İlk maçı 98-91 kazanan Potanın Kraliçeleri, rövanş maçını da üçüncü çeyrekteki (6-22) etkili oyunuyla 73-67 kazandı ve seride 2-0 öne geçerek, üst üste 4’üncü, toplamda 10’uncu kez adını Final Four’a yazdırdı. Nikolina Milic 14 sayı, 10 ribaunt ile double double yaptı ve maçın MVP'si oldu.

Fenerbahçe Alagöz Holding, yarı finalde Casademont Zaragoza-Çukurova Basketbol eşleşmesinin tur atlayanı ile karşılaşacak.

Pabellon Municipal'de oynanan maçı Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş da takip etti.

Sevgi Uzun, Yvonne Anderson, Kayla McBride, Nikolina Milic ve Napheesa Collier beşiyle maça başlayan Takımımız, ilk çeyreği 19-15 geride tamamladı. İkinci çeyrekte fark çift hanelere çıkarken, çeyreğin son bölümünde Yvonne Anderson ve Kayla McBride ile farkı eriten Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 36-30 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe 8-0’lık seriyle harika bir başlangıç yapan Takımımız, 36-38 öne geçti. Alperi Onar, Yvonne Anderson ve Kayla McBride ile farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Alagöz Holding, son çeyreğe 42-52 önde girdi. Dördüncü periyotta ev sahibi takımın geri dönüş çabalarına izin vermeyen Potanın Kraliçeleri, maçtan 67-73 galip ayrıldı ve adını bir kez daha Final Four’a yazdırdı.

Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 19-15
2.Çeyrek:17-15
3.Çeyrek: 6-22
4.Çeyrek: 25-21

Skor dağılımımız: Anderson 15, Collier 14, Milic 14, McBride 12, Badiane 9, Alperi 9