Reutlingen Derneği Fenerbahçe
17 Mart 2023

Fenerbahçe Alagöz Holding, Kadınlar EuroLeague’de Final Four’a yükseldi

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Alagöz Holding, Kadınlar EuroLeague’de Final Four’a yükseldi

Serinin ilk maçını 82-62 kazanan Potanın Kraliçeleri, baştan sona üstün oynadığı ikinci karşılaşmadan da 62-82 galip ayrılarak Macaristan temsilcisi karşısında seride durumu 2-0’a getirdi ve tarihinde 9. kez, üst üste 3. kez Kadınlar EuroLeague 4'lü finalinde yer almaya hak kazandı.

Potanın Kraliçeleri, 14-16 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Final Four’un ilk maçında Valencia Basket Club-Beretta Famila Schio eşleşmesinin tur atlayanı ile karşılaşacak.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da takımımızı Macaristan deplasmanında yalnız bırakmadı.

Takımımız parkeye; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Breanna Stewart, Emma Meesseman ve Kayla McBride beşiyle çıktı.

Emma Meesseman ve Olcay Çakır Turgut’un basketleriyle maça iyi başlayan Fenerbahçemiz 4-0’ı buldu. Ev sahibi takım Jelena Brooks’la maçtaki ilk sayılarını üretti. (2-4) Brooks ve Breanna Stewart’ın üç sayı çizgisinin gerisini oldukça iyi kullandıkları çeyreğin hemen başında skor da 8-9’a geldi. Bu bölümde skora katkı yapan oyuncularımıza Kayla McBride’ın da eklenmesiyle Fenerbahçemiz skoru 8-12 yaptı. Breanna Stewart ve Alina Iagupova’nın da skor yüküne ortak olduğu çeyreğin ilk beş dakikalık bölümünde Ekibimiz skor üstünlüğünü korudu. (11-16) Kenardan gelen Courtney Vandersloot’un da katkı verdiği anlarda 17-21’i bulan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, çeyrekte son 1 dakikanın içine girilirken farkı çift hanelere çıkardı. (19-31) Avantajını koruyan Kadın Basketbol Takımımız ilk çeyreği 19-31 önde tamamladı.

Satou Sabally ve Jelena Brooks’un karşılıklı isabetiyle başlayan çeyrekte Alperi Onar’ın orta mesafe şutuyla 21-36’yı bulan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız ilk beş dakikalık bölümde skor üstünlüğünü de korudu.  Macaristan temsilcisi Sopron Basket; Ezi Magbegor’u boyalı alanda, Czukor’u da üç sayı çizgisinin gerisinden etkili kullandığı bölümde farkı 10 sayıya düşürdü. (31-41)  Skorerleriyle rakibin maça ortak olma girişimlerini sonuçsuz bırakan Fenerbahçemiz, soyunma odasına 11 sayı farkla 38-49 önde girdi.

İlk yarı sonunda Emma Meesseman 12 sayı, Breanna Stewart ve Satou Sabally ikilisi de 8’er sayıyla takımımızın en skorer oyuncuları oldu.

Üçüncü çeyreğe 11-0’lık seriyle harika bir başlangıç yapan Fenerbahçemiz skoru 38-60’a getirdi. Çeyrekte ilk dört dakikayı suskun geçen Sopron Basket, ilk sayılarını Brooks’la buldu. Vivien Borondy ve Yvonne Turner’la boyalı alanı iyi kullanan Macaristan temsilcisi farkı eritmeye çalışsa da final çeyreğine 48-65’le önde giren Ekibimiz oldu.

Final periyotunda ilk isabet Sopron Basket’ten geldi. (50-65) Rakibine bu bölümde Kayla McBride ve Breanna Stewart’la cevap veren Fenerbahçemiz, maçta son beş dakikanın içine 57-77’lik skorla önde girdi. Çeyreğin sonunu da iyi oynayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, 82-62’lik skorla maçın kazananı oldu ve adını Final Four’a yazdırdı.

Skor dağılımımız: Stewart 25, Meesseman 16, Vandersloot 9, Sabally 8, Olcay 6, Iagupova 6, McBride 6, Alperi 2, Stokes 2, Merve 2. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.