14 Mart 2023

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague'de çeyrek final serisine galibiyetle başladı

Çeyrek final serisine galibiyetle başlayan Fenerbahçemiz, serinin ikinci maçında 17 Mart Cuma günü TSİ 20.00’da deplasmanda Sopron’a konuk olacak. Play-off turunda iki galibiyete ulaşacak takım adını Final-Four’a yazdıracak.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın oyuncuları Tonye Jekiri ve Dyshawn Pierre ile Takımımızın sponsoru Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, Göksel Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Selim Akgül de karşılaşmayı takip etti.

Takımımız; Breanna Stewart, Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Kayla McBride, Emma Meesseman beşiyle sahaya çıktı.

Maçtaki ilk sayılar Sopron Basket’te Ezi Magbegor’dan geldi. (0-2) Takımımız ilk isabetini ise Alina Iagupova’yla buldu (3-2). Fegyverneky ve Yvonne Turner’la bu bölümde bir ritim bulan konuk ekip 3-10’luk üstünlüğü yakaladı. Konuk ekip lehine farkın 7 sayıya kadar çıktığı bölümde Courtney Vandersloot ve Kayla McBride ile reaksiyon veren Fenerbahçemiz farkı 2 sayıya kadar indirdi (10-12). Bitime 3 dakika kala 16-14’lük üstünlüğü yakalayan Kadın Basketbol Takımımız, kenardan gelen Alperi Onar’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle farkı 5 sayıya kadar çıkardı. (19-14) Emma Meesseman’ın da skor yüküne ortak olduğu anlarda rakibine kolay sayı şansı vermeyen Takımımız, ilk 10 dakikayı 22-19 önde tamamladı.

Konuk Sopron Basket’in hücumuyla başlayan ilk çeyrekte Yvonne Turner’ın turnikesiyle fark da 1’e indi. (22-21) Rakibine Satou Sabally’nin 4-0’lık serisiyle cevap veren Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız skoru 26-21’e getirdi. Çeyrekte ilk beş dakikayı 33-28 önde geçen Ekibimiz, soyunma odasına da 40-35’lik üstünlükle girdi.

İlk devre sonunda Breanna Stewart 11 sayıyla takımımızın en skorer ismi oldu.

Üçüncü çeyreğe 6-0’lık seriyle başlayan konuk takım, 40-41 öne geçti. Kayla McBride ile ilk dakikalarda üç sayı çizgisinin gerisini çok iyi kullanan Fenerbahçemiz, 46-41’i buldu. Satou Sabally’nin de devreye girdiği bölümde skor üstünlüğünü koruyan Takımımız, son beş dakikanın içine 51-48’le önde girdi. Son bölümü oldukça çekişmeli geçen çeyreğin kazananı 62-58’lik skorla Ekibimiz oldu.

Emma Meesseman’ın isabetiyle başladığımız final periyotunda Alina Iagupova ve Breanna Stewart’la farkı çift hanelere (71-59) çıkaran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, rakibin geçiş hücumlarını da durdurduğu bölümde 78-61’lik üstünlüğü yakaladı. Skorerleriyle farkı açan Fenerbahçemiz, hem savunmada hem de hücumda önemli işlere imza attığı mücadeleyi 82-62 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

Skor dağılımımız: Stewart 20, Meesseman 15, Sabally 13, Iagupova 13, McBride 12, Vandersloot 4, Alperi 3, Olcay 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.