Reutlingen Derneği Fenerbahçe
21 Şubat 2024

Fenerbahçe Alagöz Holding, EuroLeague çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti

Reutlingen Derneği Fenerbahçe Alagöz Holding, EuroLeague çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti

İspanyol temsilcisini 98-91 yenen Takımımız, çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti.

Oyuncularımızdan Kayla McBride 27, Yvonne Anderson 22, Napheesa Collier 21 ve Nikolina Milic 15 sayıyla galibiyetle önemli rol oynadılar.

Serinin ikinci maçı 28 Şubat Çarşamba akşamı İspanya’da oynanacak. Takımımız bu maçı da kazanması durumunda adını Final Four’a yazdıracak.

Taraftarlarımız Fenerbahçe Metro Enerji Salonu'nda oynanan maçta tribünleri doldururken, Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş da mücadeleyi takip etti.

Uzun yıllar formamızı giyen, kaptanlık da yapan ve bu sezon Perfumerias Avenida'da forma giyen Olcay Çakır Turgut’a maçtan önce çiçek ve plaket takdim edildi.

Potanın Kraliçeleri karşılaşmaya Alperi Onar, Yvonne Anderson, Kayla McBride, Napheesa Collier ve Nikolina Milic beşiyle çıktı. Kaptanlarımızdan Emma Meesseman ise sakatlığı sebebiyle maçta forma giyemedi.

Mücadelenin ilk beş dakikalık bölümü Avenida’nın 13-10 üstünlüğü ile geride kalırken, Takımımız periyodun bitimine 3 dakika 20 saniye McBride’ın üç sayılık basketi ile öne geçti. Kalan sürüde rakibine 13-6’lık üstünlük kuran Potanın Kraliçeleri, ilk çeyreği 30-24 önde noktaladı.

Çekişmeli geçen ikinci periyodun son 3 dakikasına girilirken İspanyol ekibi üstünlüğü ele geçirdi. Ancak bu dakikadan sonra 11’e 2 sayılık seri yakalayan Fenerbahçe Alagöz Holding, soyunma odasına 53 – 44 skor avantajı ile girdi.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Ekibimiz, ilk üç dakikada çift haneli farka ulaştı. İlerleyen dakikalarda Avenida farkı 6 sayıya düşünse de Collier, Sevgi ve yeni transferimiz Marieme Badiane’nin basketleri ile kontrolü ele alan Potanın Kraliçeleri bu çeyreği de 77 – 64 önde tamamladı.

Dördüncü çeyrekte konuk takım maçın bitimine 1.5 dakika kala farkı üç sayıya kadar indirse de bu bölümde hücumda ve savunmada iyi performans sergileyen oyuncularımız maçtan 98-91 galip ayrıldı.

Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 30-24
2.Çeyrek: 23-20
3.Çeyrek:  24-20
4.Çeyrek:  21-27

Skor dağılımımız: Kayla McBride 27, Yvonne Anderson 22, Napheesa Collier 21, Nikolina Milic 15, Sevgi Uzun 5, Marieme Badiane 4, Alperi Onar 2, Kitija Laksa 2