24 Şubat 2024

Fenerbahçe 2-1 Kasımpaşa

Reutlingen Derneği Fenerbahçe 2-1 Kasımpaşa

Takımımız 1-0 geriye düştüğü maçı 64. dakikada Mert Hakan ve 90+6’dakikada Batshuayi’nin penaltıdan kaydettiği golle 2-1 kazandı. Konuk takımın golünü ise 58. dakikada Porozo attı. Bu galibiyetle puanını 70’e çıkaran Ekibimiz, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Futbol Takımımız, kupa maçında salı akşamı deplasmanda MKE Ankaragücü'ne konuk olacak.

Maçtan dakikalar:

12. dakikada sol kanatta topla buluşan Tadic'in arka direğe yaptığı ortada Dzeko kafayı vurdu. Kaleci Ali Emre'nin son anda çeldiği top boşta kaldı, Cengiz altı pas içinde zor pozisyonda meşin yuvarlağa dokundu, top üstten dışarıya çıktı.

14. dakikada sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Fall'ın ceza sahası ön çizgisi üzerine gönderdiği topa Aytaç gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

23. dakikada Fenerbahçe sol kanattan serbest vuruş kazandı. Cengiz'in kullandığı serbest vuruşta altı pas önüne gelen topa Djiku kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan dışarıya çıktı.

35. dakikada sol kanatta topla buluşan Tadic, Kasımpaşa ceza sahasında uygun pozisyondaki Mert Hakan Yandaş'a pasını attı. Mert Hakan'ın ayak içiyle yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

42. dakikada sağ kanattan kullanılan kornerde ceza sahası dışına açılan topu Aytaç Kafa ile kale içine doldurdu, Omeruo'nun kafasıyla dokunduğu topu kaleci Livakovic son anda kurtardı. Boşta kalan meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

45+1 dakikada Tadic’in şutunda dışarıya giden topa son anda dokunan Dzeko, meşin yuvarlağı ağlarla buluştursa da gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

54. dakikada yine sol kanattan ileriye çıkan Oosterwolde’nin içeriye yerden sert kestiği pas da Dzeko’nun önce savunma oyuncusu son anda topu kornere attı.

58. dakikada Aytaç Kara'nın sol kanattan kullandığı kornerde altı pas içinde iyi yükselen Porozo kafa ile yaptığı vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi: 0-1.

65. dakikada Tadic’in soldan arka direğe gönderdiği pas da Serdar Dursun dokunamadı, Szymanski tamamlamak istedi. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.

64. dakikada sarı-lacivertli takımın Kasımpaşa ceza sahası önünden kazandığı serbest vuruşta topun başına Mert Hakan Yandaş geçti. Mert Hakan'ın kullandığı frikikte top köşeden ağlara gitti: 1-1.

72. dakikada Szymanski’nin ceza alanına gönderdiği hava topunda Ferdi Kadıoğlu, savunma oyuncusunun müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem devam kararı verdi.

80. dakikada Tadic'in Fenerbahçe yarı sahasından, Kasımpaşa savunmasının arkasına gönderdiği topa hareketlenen Batshuayi ceza sahasında meşin yuvarlağı kontrol etti. Batshuayi'nin sağ çaprazdan şutunda top yan ağlarda kaldı.

82. Tadic’in pasında soldan hareketlenen Oosterwolde, ceza alanına girerken, çizgi üzerinde kendisine Fall tarafından yapılan sert müdahale sonrası yerde kaldı. Hakem serbest vuruş kararı verdi.

90+5. dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruş sonrasında hakem VAR'dan gelen uyarı sonrasında oyunu durdurdu. Hakem Cihan Aydın, Kasımpaşalı Yunus Emre Gedik'in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 90+6. dakikada penaltıyı kullanmak için Batshuayi topun başına geçti. Batsuhayi'nin penaltısında kaleci Ali Emre soluna gelen topu kurtardı, boşta kalan meşin yuvarlağı Batshuayi ağlara gönderdi: 2-1.

Fenerbahçe: 2 - Kasımpaşa: 1

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Cihan Aydın, Aleks Taşçıoğlu, Volkan Ahmet Narinç
Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Krunic (Dk. 60 Szymanski), Cengiz Ünder (Dk. 60 Serdar Dursun), Mert Hakan Yandaş (90+1 Zajc), Tadic, Dzeko (Dk. 77 Batshuayi)