Reutlingen Derneği Fenerbahçe
25 Şubat 2024

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları

Reutlingen Derneği Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları

Avrupa’nın en iyi kulüplerinin bir araya geldiği Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları Portekiz’in Albufeira kentinin ev sahipliğinde yapıldı.
 
Şampiyonada genç erkek ve kadın ile büyük erkek takımlarıyla madalya mücadelesi veren Atletizm Şubemiz; genç kadınlarda Avrupa Şampiyonu, genç erkeklerde ise Avrupa üçüncüsü oldu. Ayrıca U20 kadınlar ferdi sıralamasında Dilek Koçak birinci, Edibe Yağız ikinci; U20 erkekler ferdi sıralamasında ise Ali Tunç’tan üçüncü oldu.
 
Kafilede yer alan Amatör Şubeler Sorumlumuz Fikret Çetinkaya, Atletizm Şube Sorumlumuz İhsan Özden ve Teknik Menajerimiz Hakan Beceren, yarışmalar boyunca sporcularımızı yalnız bırakmadı.
 
Günün ilk yarışı U20 Kadınlarda yapıldı. Edibe Yağız, Dilek Koçak, Viyan Adar, Ceyda Melek Pınar’ın mücadele ettiği şampiyonayı 8 puanla zirvede tamamlayan Fenerbahçe U20 Kadın Atletizm Takımımız, Avrupa şampiyonu oldu. İtalyan ekip ARCS Perugia’nın ikinci bitirdiği yarışı Fransız Clermont Auvergne üçüncü sırada tamamladı.
 
Yarışını 00:19.42 ile zirvede tamamlayan Dilek Koçak ferdi sıralamada ilk basamağa çıkarken, Edibe Yağız ise 00:19.527 ile ikincilik elde etti.
 
Kadınların ardından U20 erkek takımları piste çıktı. Ali Tunç, Kıyasettin Kara, Bedirhan Güven, Ahmet Selim Yıldırım’dan oluşan Fenerbahçe U20 Erkek Atletizm Takımımız, 46 puanla üçüncülük elde etti ve bronz madalyanın sahibi oldu. ASD Toscana takımının ikinci olduğu yarışı İspanyol Playas Castellon ise birinci bitirdi.
 
Yarışını 00:17.18 ile üçüncü sırada tamamlayan Ali Tunç, ferdi sıralamada üçüncü basamakta yer aldı.
 
Hilal Yego, Sezgin Ataç, Abdullah Tuğluk, İbrahim Karateker’den oluşan büyük erkek takımımız ise yarışını 13. sırada tamamladı. Bu yarışı ise Playas Castellon birinci, De Athle ikinci sırada tamamladı.