02 Mart 2024

Atakaş Hatayspor 0-2 Fenerbahçe

Reutlingen Derneği Atakaş Hatayspor 0-2 Fenerbahçe

Mersin Stadyumu’nda oynanan maçta gollerimizi 25. dakikada Osayi ile 40. dakikada Cengiz Ünder kaydetti.

Futbol A Takımımız, 7 Mart Perşembe günü UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında deplasmanda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile karşılaşacak.

Maçtan dakikalar:

3. dakikada Fenerbahçemiz gole yaklaştı. Dusan Tadic'in ara pasıyla defansın arkasına sarkan Sebastian Szymanski'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Erce Kardeşler'den döndü.
13. dakikada hızla rakip sahaya ilerleyen Ferdi Kadıoğlu, ceza yayı dışından vuruşunu yaptı. Sağ köşeye uzanan kaleci Erce, topu oyun alanına çeldi.
24. dakikada Futbol A Takımımız 1-0 öne geçti. Sol kanattan ceza sahasına giren Edin Dzeko, meşin yuvarlağı altıpastaki Bright Osayi-Samuel'in önüne bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda, top ağlarla buluştu.
40. dakikada Fenerbahçemiz farkı 2'ye çıkardı. Sondan Dusan Tadic'in yaptığı ortada, ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Cengiz Ünder gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2
47. dakikada Hatayspor etkili geldi. Kale sahasında Strandberg'in kafayla indirdiği topla buluşan Halil Dervişoğlu, yakın mesafeden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten dışarıya çıktı.
55. dakikada Fenerbahçemiz gole yaklaştı. Ferdi'nin pasıyla defansın arkasına sarkan Sebastian Szymanski, şutunu çekti. Hataysporlu Recep Burak Yılmaz, Erce'nin yanından kaleye giden topu çizgi önünden çeldi.
59. dakikada Halil Dervişoğlu ceza alanı önünden şutunu çıkardı. Livakovic, gole izin vermedi.
87. dakikada Doğukan sağdan içeri girdi ve şutunu çıkardı. Bonucci'nin ayak koyduğu top kornere gitti.
Fenerbahçemiz müsabakayı 2-0 kazandı.

Atakaş Hatayspor: 0 - Fenerbahçe: 2

Stat: Mersin
Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Abdullah Bora Özkara
Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı (Dk. 46 Strandberg), Maksimovic, Recep Burak Yılmaz, Ghoulam (Dk. 61 Cemali Sertel), Mehdi Boudjemaa (Dk. 69 Ömer Faruk Beyaz), Matondo, Dele-Bashiru (Dk. 61 Doğukan Sinik), Rivas, Pedro, Halil Dervişoğlu (Dk. 79 Dadashov)